27 mei 2014
Indonesië
a
A
Ubud, Bali
Gisteren zwaaide een kerel naar me op het strand van Sanur. Bleek Jeroen te zijn. Tinka en Jeroen uit Zoetermeer waren we tegengekomen in Tangkahan en Bukit Lawang op Sumatra, wat een toeval. Met enkele pilsjes hebben we lekker bijgepraat op het strand. Tinka tipte Yvonne nog op een zilveren armband van budha to budha. Hebben we een dag later alsnog in Ubud gekocht voor 2,5 miljoen ir. Nog ongelooflijk lekker gaan eten in een warung. Op 27 mei gingen we met Perama tours naar Ubud. Retour tickets kostten 80.000 ir pp. Bus was wat gedateerd maar verder waren we snel in Ubud. Ze rijden hier nog met toyotabussen van 25 jaar oud. Perama halt was 10 minuten lopen verwijderd van monkey forest. Een erg leuke attractie bestaande uit enkele oude tempels in een stuk oerwoud, bos met zo'n 500 makaki apen als bewoners. Je bent hier te gast bij de apen. Japanners begrijpen er niets van en beginnen de apen te pesten door eerst gegeven bananen terug te pakken. Dan breekt de pleures uit en krijgt zo'n Jap bijna de hoektanden van zo'n aap in zijn nek. Na een fooi gaf een van de oppassers Yvonne en mij wat eten in onze handen, waarna we direct een aap op onze schouder hadden. Doet het altijd goed op de foto. Verder is Ubud vergeven van de winkeltjes, toeristen, auto's en scooters. In de middag heerlijk gegeten bij een restaurant met uitzicht over de rijstvelden. Verder heb je hier opvallend veel bedelaars, vooral erg jonge vrouwen met baby's. Ziet er erg triest uit. Je houdt het niet voor mogelijk maar we kwamen de drie Franse kerels van de Bromo nog tegen. Leuk om even je ervaringen uit te wisselen. Met de laatste bus van 18.00 uur weer terug naar Sanur; een vlotte rit van nog geen uur.